Opleiding tot bevelvoerder

Twee dagen ploeteren en zweten; dat is het programma op “brandweertrainingscentrum Vlissingen”, waar de laatste hand wordt gelegd op de eindfase van de opleiding tot bevelvoerder.
David, één van onze collega’s, wordt klaargestoomd om met ingang van het nieuwe jaar plaats te nemen op de stoel van de functionaris, die leiding geeft aan de bemanning van een blusvoertuig (die bestaat uit 5 personen) en eventueel een hulpverlenings- of redvoertuig (lees autoladder), met 2 personen.
Hij heeft bij de brandweer als stagiëre-bevelvoerder, diverse “reallife” inzetten gedaan, onder leiding van een ervaren bevelvoerder.

Het oefencentrum, gelegen aan de Westerschelde, is het decor waar de laatste praktijkoefeningen worden afgewerkt, na een intensieve dagopleiding van ruim een half jaar.
Hij is niet alleen; een complete ploeg collega’s van brandweer Weert, is met hem meegereisd om hem te ondersteunen tijdens zijn inzetten bij diverse brandscenario’s.
De instructeurs van het oefencentrum leggen hem letterlijk het vuur aan de schenen, waarbij David voor diverse dilemma’s zal komen te staan.

We zijn ervan overtuigd dat David over enkele weken zijn examen met goed resultaat zal afsluiten, en dat hij met trots in 2018 en de komende jaren, het rode schouderstuk van bevelvoerder op zijn bluspak zal dragen.

David, alle andere brandweermannen- en vrouwen van het korps die zijn achtergebleven, wensen je veel succes toe!