Auto botst tegen gevel van Woonzorgcentrum Hornehoof

Op woensdag rond 22.45 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd vanwege een ongeval op de Vogelsbleek in Weert. Bij Woonzorgcentrum Hornehoof was een auto tegen de gevel gebotst.

De bestuurster had zich op de parkeerplaats vergist tijdens het verplaatsen van de auto. De bedoeling was om achteruit te rijden, maar in plaats daarvan reed de auto vooruit tegen de gevel van het complex. Het voorzijde van de auto kwam via de pui deels in de woonkamer terecht.

Niemand gewond

Op het moment van het incident was er niemand aanwezig, waardoor er geen gewonden vielen. De bestuurster was uiteraard wel hevig geschrokken. Gelukkig kwam haar man ter plaatse om haar te troosten.

Controle stabiliteit

De brandweer werd opgeroepen om de stabiliteit van het gebouw te controleren. De schade bleek mee te vallen, aangezien er geen sprake was van instortingsgevaar. De auto had geen draagmuur of pilaar geraakt.

Nieuwe auto

Een bergingsbedrijf arriveerde om het beschadigde voertuig af te voeren. Voor extra veiligheid werd een tweede bergingsvoertuig met takel ingezet om de auto zo zorgvuldig mogelijk te verwijderen. Voor de eigenaren was het extra zuur om te zien dat hun pas twee dagen oude auto aanzienlijke schade had opgelopen.

Aannemer

Nadat het voertuig was weggehaald, kon een aannemer ter plaatse komen om de beschadigde gevel te herstellen.

Bekijk een video: https://youtu.be/nUvvCFlILtw