Brand in kelderbox Zilvermeeuw na slijpwerkzaamheden

De hulpdiensten werden op vrijdag rond 14.00 uur gealarmeerd vanwege een brand in een gebouw aan de Zilvermeeuw in de wijk Graswinkel.

In een bergingsruimte van een wooncomplex was brand ontstaan als gevolg van slijpwerkzaamheden. De bewoner was bezig met het slijpen van metaal in zijn kelderbox, waarbij vonken vrijkwamen die in aanraking kwamen met brandbaar materiaal. Dit leidde tot een luide knal en het ontstaan van brand. Ook isolatiemateriaal vatte vlam, wat resulteerde in aanzienlijke rookontwikkeling.

De geschrokken bewoner wist zichzelf in veiligheid te brengen en waarschuwde vervolgens de hulpdiensten. Aangezien het gebouw mogelijk geëvacueerd moest worden, arriveerden meerdere politie-eenheden ter plaatse.

De toegesnelde brandweer slaagde er uiteindelijk in om de brand snel te blussen. Ondanks de aanzienlijke rookontwikkeling was een evacuatie van het complex niet nodig. De brandweer heeft de bergingsruimte en het trappenhuis geventileerd. Op een geparkeerde auto lag was blusschuim en dit werd vervolgens door de brandweer weer afgesloten met water.

De geschrokken bewoner werd onderzocht in een ambulance, maar hoefde niet naar het ziekenhuis te worden vervoerd. De man voelde zich vooral schuldig vanwege de onbedoelde consternatie die hij had veroorzaakt.

Bekijk een video: https://youtu.be/G9yoR-jwpcA