Overlast door noodweer in Weert!

Herinner je je deze dag (avond) nog, 24 juli 2013!

Hevige regenbuien trekken die zomerse avond over Weert en omstreken. De bemanning van het eerste blusvoertuig staat nog onder een viaduct voor de afhandeling van een ongeval op de A2, als er donkere wolken samentrekken boven het Weerter landschap.

        

Binnen korte tijd staan straten blank, kelders lopen onder water en bomen waaien om. De diverse voertuigen van het korps hebben moeite om op de diverse locaties te komen omdat de regenval zodanig veel is, dat het onmogelijk is om via de randwegen te rijden.
Het verzorgingsgebied wordt verdeeld in 4 kwarten, waarbij een aantal voertuigen worden ingezet. De brandweer van Weert krijgt assistentie van de korpsen Heythuysen, Hunsel, Nederweert, Roermond, Roggel en Stramproy. Vreemd genoeg heeft alleen de regio Weert veel last van wateroverlast.

  

Tientallen kelders van woningen en appartementencomplexen hebben overlast van water, heel veel bomen en zware takken moeten het ontgelden. Ook de kelders van het St. Jans Gasthuis en het Stadhuis lopen vol.
De natuurcamping Wega krijgt met een heuse hoosbui te maken en wordt het een grote puinhoop.
De camping komt blank te staan, en tenten zijn weggewaaid. Even lijkt het erop dat de personen moeten worden geëvacueerd, maar zover komt het niet. De campinggasten kunnen zelfs even later weer lachen over wat hun is overkomen.
Gemeentewerkers van de buitendienst, externe werkers en de Veiligheidsregio (waaronder de brandweer valt) zijn in touw om de getroffenen te helpen.

De gehele nacht wordt er door iedereen hard gewerkt om het eerste leed te verzachten. Dit is voor het korps van Weert, de nacht geweest waarbij de overlast van water, het ergst is geweest in tijden!
Een bedenkelijke nacht!