“Brand” bij Jumbo Supermarkten

De voorbije weken hebben de mannen en vrouwen van de brandweer, samen met het personeel van Jumbo Supermarkten uit Weert, geoefend in brandbestrijding.
De winkelketen, met diverse panden in Weert, heeft de brandweer benaderd, reallife incidenten te ensceneren in hun vestigingen, om te kijken hoe de bedrijfshulpverleningsorganisatie (lees BHV) van het concern is voorbereid op een voorval in hun winkels.
Na overleg tussen een vertegenwoordiger van de BHV van de regionale supermarktketen en de brandweer, zijn een drietal “incidenten” bedacht en uitgezet, samen met het LOCC uit Maarheeze (gemeente Cranendonck). Dit bedrijf verzorgt de BHV-opleidingen en zorgt er ook voor dat deze mensen, vakbekwaam blijven.

Het lukkien OpleidingsCentrum Cranendonck heeft met enkele personen, de verrichtingen van de bedrijfshulpverleners gadegeslagen en beoordeeld.
Na de inzet door de brandweer, samen met de vrouwen en mannen van de BHV, is de oefening nabesproken met de waarnemers.

De “brandjes” met “slachtoffers” in de winkels van Jumbo Leuken, Moesel en Boshoven, zijn voorgevallen tijdens de reguliere openingstijden in de vooravond, en zodoende hebben klanten meegekregen hoe de hulpverlening werkt.

Zowel de directie van Jumbo Supermarkten, de brandweer en de medewerkers van het LOCC, zijn tevreden.