Solliciteren als vrijwilliger

Vacature:

De Veiligheidsregio Limburg-Noord fungeert als samenwerkende partij van 15 gemeenten voor rampenbestrijding, crisisbeheersing, brandweer en publieke gezondheid. Politie en Defensie zijn voorbeelden van samenwerkende partijen.
Het werkgebied bestaat uit circa 515.000 inwoners.

Naast bijna 600 medewerkers in vaste dienst zijn er binnen de Veiligheidsregio bij de brandweerorganisatie een groot aantal vrijwilligers actief. De brandweer houdt zich bezig met het voorkomen en bestrijden van branden en het beperken van de gevolgen van een brand.

Brandweer Limburg-Noord, Post Weert, is op zoek naar mannen én vrouwen die fysieke uitdagingen niet uit de weg gaan en zich willen inzetten voor de veiligheid van anderen. Zonder daarbij de veiligheid van collega’s en zichzelf uit het oog te verliezen. Heb je hart voor medemens / dier / omgeving en heb je altijd al bij de brandweer willen zijn, of bedenk je nu pas; dit is misschien wel iets voor mij?
Dan zijn wij op zoek naar jou!

Gezocht wordt naar kandidaten die:
– woonachtig zijn in Weert en/of in de directe omgeving hun werk hebben;
– voldoen aan de medische keuringseisen;
– bereid zijn een brandweeropleiding te volgen (ongeveer 2,5 jaar);
– tenminste 18 jaar oud zijn;
– de voor de brandweerdienst vereiste karaktereigenschappen bezitten;
– van onbesproken levensgedrag zijn.

Wat heeft de brandweer te bieden?
– praktijkgerichte, door de brandweer betaalde, opleiding; (tevens gediplomeerd BHV’er);
– een vaste jaarvergoeding, aangevuld met een vergoeding voor opleiding, oefenen en inzetten;
– verzekering voor al je werkzaamheden voor de brandweer.

De streefdatum voor een aanstelling is zo spoedig mogelijk. Gegadigden die al in het bezit zijn van brandweerdiploma’s krijgen voorrang in de aanstellingsprocedure.
Meer informatie over deze vacature kun je inwinnen bij de Postcommandant. Als je korpsleden kent, kun je natuurlijk ook bij hen met je vragen terecht.
De Post Weert oefent op woensdagavond van 19.00 tot 21.00 uur. Als je een informatief bezoek wilt brengen aan de oefenavond, kan dit na afspraak.

Solliciteren:

* Verplicht


ManVrouw


Curriculum vitae* (.doc .docx .pdf | Maximaal 10 MB)